divendres, 30 de gener del 2009

Crepuscle



Sinopsi de l'editorial


«Hi havia tres coses de les quals estava completament segura. Primera, que l'Edward era un vampir. Segona, que hi havia una part d'ell que anhelava beure la meva sang. I tercera, que estava incondicionalment i perdudament enamorada d'ell».


Quan Isabella Swan es muda a Forks, una petita localitat de l'estat de Washington on no deixa de ploure, pensa que és el més avorrit que li podia haver ocorregut mai. Però la seva vida dona un tomb excitant i esgarrifós una vegada que es troba amb el misteriós i seductor Edward Cullen. Fins aleshores, Edward se'ls havia arreglat per mantenir en secret la seva identitat vampírica, però ara ningú es trobava segur, i sobretot Isabella, la persona a la qual més estimava Edward...

Enllaç a la pàgina de l'Editorial Alfaguara (en castellà) on es pot llegir el primer capítol del llibre.

Per introduir la vostra opinió, feu clic a comentaris.

dijous, 29 de gener del 2009

Cor de Tinta



Sinopsi de l'editorial RBA


Qui són realment Dit de Pols, Capricorn o Llengua Màgica? La jove Meggie ho acabarà endevinant per les respostes que trobarà en un vell poble de les muntanyes de Ligúria...i també en un llibre.Quan Mo, el pare de Maggie, saluda un estrany visitant que apareix a casa seva, la nena sent que aquella persona emana un perill, potser una amenaça contra el seu pare... i llavors fugen al sud, a la casa de tieta Elinor, propietària d'una de les més fascinants biblioteques que es puguin imaginar. Maggie descobrirà que els forasters que misteriosment apareixen i desapareixen, como aquell visitant nocturn, anomenen el seu pare Llengua Màgica, ja que té el do de donar vida als personatges dels llibres quan llegeix en veu alta.Aquesta novel-la de Cornelia Funke és màgica i fantàstica. Cor de tinta són molts llibres en un: és un viatge al món dels llibres, una gran novel-la d¿aventures i una declaració d¿amor als grans textos universals que captiven els lectors. I també, una lluita ferotge entre ficció i realitat, i entre el bé i el mal.
Per introduir la vostra opinió, feu clic a comentaris.

dimecres, 21 de gener del 2009

Els homes que no estimaven les dones


Els homes que no estimaven les dones (Columna) / Los hombres que no amaban a las mujeres (Destino) és el primer títol de la trilogia Millennium, l'autor de la qual, el suec Stig Larsson, va morir fulminat d'un atac de cor poc després d'entregar a l'editorial el manuscrit del tercer volum (encara sense publicar al nostre país).
Més informació i la possibilitat de llegir el primer capítol d'aquesta novel·la policíaca, que s'ha convertit en un autèntic fenòmen editorial, a la pàgina oficial de Destino.


Per introduïr la vostra opinió, feu clic a comentaris.
Com a primícia, aquí teniu un tràiler de versió cinematogràfica (en suec)



El Club de lectura en marxa

Iniciam l'any 2009 amb la intenció de crear un "Club de lectura" virtual, pensat per a tota la comunitat escolar de l'IES Marratxí. Es proposaran tres títols cada dos mesos: un pel 1r cicle d'ESO, un altre pel 2n cicle i un altre per a FP i Batxillerat; preferentment haurien de comptar amb edició en català i en castellà. No hi haurà sessions presencials, sinó virtuals, a través d'aquest bloc. Esperam els vostres suggeriments sobre possibles lectures:




Llibres triats per a la 1ª lectura del 2n trimestre
(a partir del 20 de gener podeu introduir els vostres comentaris)



Preferentment per a Batxiller, FP, professorat, pares i mares, etc.
  • Stieg LARSON: Els homes que no estimaven les dones (Columna) / Los hombes que no amaban a las mujeres (Destino)


Preferentment per a 2n cicle d'ESO

  • Stephenie MEYER: Crepuscle (Alfaguara) / Crepúsculo (Alfaguara)



Preferentment per a 1r cicle d'ESO

  • Cornelia FUNKE: Cor de tinta (RBA) / Corazón de tinta (Siruela, col: las tres edades)