divendres, 30 de gener del 2009

Crepuscle



Sinopsi de l'editorial


«Hi havia tres coses de les quals estava completament segura. Primera, que l'Edward era un vampir. Segona, que hi havia una part d'ell que anhelava beure la meva sang. I tercera, que estava incondicionalment i perdudament enamorada d'ell».


Quan Isabella Swan es muda a Forks, una petita localitat de l'estat de Washington on no deixa de ploure, pensa que és el més avorrit que li podia haver ocorregut mai. Però la seva vida dona un tomb excitant i esgarrifós una vegada que es troba amb el misteriós i seductor Edward Cullen. Fins aleshores, Edward se'ls havia arreglat per mantenir en secret la seva identitat vampírica, però ara ningú es trobava segur, i sobretot Isabella, la persona a la qual més estimava Edward...

Enllaç a la pàgina de l'Editorial Alfaguara (en castellà) on es pot llegir el primer capítol del llibre.

Per introduir la vostra opinió, feu clic a comentaris.

18 comentaris:

  1. Hola amics lectors,

    A mi personalment m'ha encantat aquest llibre, no només la seva història d'amor entre la Bella i l'Edward (que per mi es preciosa) sino que m'he sentit un personatge més del libre.

    Vos recoman aquest llibre a tots els que no l'heu llegit. I crec que tots els lectors com jo que ja han llegit el llibre estiran d'acord amb mi quan digui que és una saga fantàstica

    Marta Nicolau, 4t A

    ResponElimina
  2. Bueno a mi no me suelen gustar los libros de amor y todas esas cosas pero el libro de crepúsculo me ha gustado mucho,por que no suelen mezclar el amor de un vampiro con el de una humana. Ademas no es el típico libro de vampiros chupasangres que van matando a todos mordiéndolos. Este es diferente hasta hay vampiros "vegetarianos" y eso de que Edward pueda leer las mentes es muy interesante y lo hace mas fascinante que no se la pueda leer a Bella. Yo voy por el tercer libro; " Eclipse ". Si os leéis crepúsculo querréis seguir leyendo hasta acabar los cuatro. Os lo recomiendo. (Nota a los profesores: ¿Porqué no ponéis esta clase de libros como libros obligatorios?
    Catheryn Reyes 4 C

    ResponElimina
  3. Be jo també he llegit el llibre de "crepúsculo" i puc dir que és un gran llibre,és una història d'amor especial y diferent a totes les altres.
    A mi personalmet m'ha agradat molt. Quan vaig començar a llegir el llibre no el vaig poder deixar fins acabar-lo.
    Quan vas llegint el llibre et fiques dins la història i vius d'aprop el que pasa entre la Bella i l'Edward.

    Crec que aquest llibre vos pot agradar molt a tots. animau-vos!!

    ResponElimina
  4. CREPUSCLE.
    L’amor vertader és inmortal.

    “Tot el que coneixes sobre els vampirs és incert”, comenta Stephanie Meyer, l'escriptora de la saga Crepuscle.
    Nens, adolescents i adults estan llegint ja el llibre que ara arrasa pel món sencer.
    Una nova classe de vampirs on l'all no els afecta, el sol tan sols els fa estar més bells encara, i ni tan sols tenen els ullals afilats. Li tenen més semblat als herois, poden llegir ments, tenen força sobrehumana, veuen el futur i fins i tot poden canviar els estats d'ànim.
    Crepuscle tracta sobre l'amor d'una jove i tímida noia que es diu Bella Swan, que descobreix els secrets que espera sota la cara angelical el seu primer amor, Edward Cullen. Després del retorn al petit poble on Bella passava les vacances quan era petita, s'interessa per les llegendes i mites que es comenten de la família Cullen, o com els anomenen allà, “els freds”. I a poc a poc descobreix que, evidentment, el secret que guarda aquesta estranya però atractiva família és que són vampirs.
    Al llarg de la història, la jove noia lluita per la seva inmortalitat per a poder estar la resta de la seva existència al costat de Edward. Crepuscle, Lluna Nova, Eclipsi i A Trenc d’Alba són els quatre llibres al complet.
    Després de Crepuscle, la història es basa també amb el personatge Jacob Black, el millor amic de Bella i del que també acaba enamorant-se, i enemic natural dels vampirs. En aquest triangle d'amor adolescent, Bella haurà de viure desenganys amorosos, enfrontar-se a la mort i decidir per qui batega -o deixarà de bategar- el seu cor.

    Hi ha crítiques de tots els tipus sobre la pel·lícula que fa poc va sortir en cinemes, ja que alguns dels adolescents lectors d'aquests llibres no es mostren molt d'acord en els actors que han donat vida als seus personatges favorits. “No podia trobar a algú tan perfecte com es descriu en el llibre”, diu Stephanie a entrevista.
    Però malgrat tot, després de la sortida en cinemes del primer tom de la saga, els llibres de Crepuscle han augmentat en vendes i molta gent està esperant ja la sortida de “la seqüela” de la primera pel·lícula; Lluna Nova. On Bella aconseguirà sortir un poc de la seva depressió amorosa gràcies al seu adorable millor amic Jacob Black.

    Lydia Moreno Belmonte, 3r ESO C.

    ResponElimina
  5. Tal vez parezca raro que una profesora (y de lengua, nada menos) acabe haciendo una crítica a una novela como Crepúsculo y deje de lado un aclamado bet-seller para adultos, pero debo reconocer que la curiosidad por saber qué había dentro de una novela que fascinaba tanto a mis alumnos fue más fuerte que cualquier prejuicio literario.

    Cada día, llegaban a clase muchas alumnas emocionadas y enamoradas hasta las trancas de Edward y colocaban la novela sobre la mesa mucho antes de sacar el cuaderno o el boli. “Tienes que leerlo, profe”, me decían una y otra vez, “¿todavía no lo has leído?”, o “¿cómo puedes vivir sin haberlo leído? ¡Tienes que conocer a Edward! ¡Es tan bonito!” Y claro, me dejé contagiar de ese irresistible entusiasmo adolescente y piqué. Y si no hubiera tenido presentes sus caras de emoción, hubiera cerrado el libro en la primera página. Al principio, me resultó lento, de un estilo bastante mediocre y una cantidad de tópicos que obligan a sonreír a todo aquel que tenga cierto bagaje lector. Pero como tenía un trato con mis alumnas y debía llegar hasta el final, decidí convertirme en adolescente, volver a los catorce, los quince o los dieciséis, y leerlo como si hubiera regresado a las tardes felices en las que dejaba de lado los deberes (¡esto no lo hagáis!) y me perdía en un libro que me cautivaba. Imaginé que volvía a descubrir el amor, el miedo a sentirme rechazada, la timidez ante el chico que me gustaba y el cosquilleo en el estómago al saber que estaba sentado a mi lado y que no lo podía tocar. Todo muy tópico y muy típico, sí, pero real. Y eso es lo que encontré en Crepúsculo, cosas que todos hemos sentido alguna vez, los mismos miedos y los mismos deseos, y el mismo amor adolescente que creemos eterno e incondicional (y a veces lo es). Leyendo así, lo disfruté, y supe que me hubiera gustado leer algo igual cuando todavía soñaba con el primer beso.
    Además, pude disfrutar luego el buen rato que pasamos en clase comentando la novela y tratando de responder a todas las dudas existenciales que nos surgían en torno a la misma: ¿Cómo es posible que dos jóvenes de diecisiete años pasen la noche juntos, duerman juntos, en la misma cama y no pase nada más, que no se escape la manita traviesa hacia lugares poco decorosos? ¿Qué hace Edward en el instituto si tiene más de cien años? ¿Cuántas veces ha repetido? ¿No se aburre en clase con lo listo que es? ¿Cómo es que sus profesores no han derivado el caso al Departamento de Orientación al ver que ni Edward ni sus hermanos comen? Si el padre de Edward tiene el aspecto de un hombre joven, ¿qué cara se les queda a los tutores de sus hijos cuando lo ven aparecer en las reuniones? En fin, toda una serie de preguntas que sirven para echarse unas risas en clase, pero que no tienen importancia cuando se trata de pasar un buen rato leyendo, y sobre todo, cuando se consigue que jóvenes que antes eran incapaces de leer un “tocho” semejante estén atrapados sin remedio con la historia casta y a la vez apasionada de Edward y Bella.

    Marian Beas, (profe de castellano)

    ResponElimina
  6. ola gente!
    xD no puedo creer q por subir nota me lea ese toston!!! xD
    viC

    ResponElimina
  7. A mi personalment no m'agrada gaire llegir,pero aquest llibre és realment interessant. És un d'aquets llibre que no pots aturar de llegir-lo,que només tens ganes de saber el final, que et sents com un personatge més.
    M'ha agradat molt. La història d'amor entre la Bella i l'Edward és presiosa.
    He vist dues vegades la pel.licula,però el llibre és millor, explica més detalls, és més concret.
    No ha estat gens difícil de llegir encara que paresqui molt llarg; així que ho recoman-ho a tothom.

    NEUS LAFUENTE CAPÓ 3rF

    ResponElimina
  8. M'ha encantat el llibre de Crepuscle, m'he ficat molt dins el llibre. Totes les meves amigues estaven encandilades amb n'Edward i havien vist la pel·lícula i jo encara no. Fins que a l'institut varem a anar a veure-ho. Em va agradar tant que vaig posar a l'ordinador tot el que podia trobar relacionat amb crepuscle, tota la informació que puguessi trobar..TOT! Al dia següent vaig comprar-me el llibre i sincerament, no podia aturar de llegir. Com la majoria de les nines, jo, desgraciadament també em vaig encandilar per n'Edward i totes les escenes romàntiques que havia dins aquell fantàstic llibre que almenys una vegada, una nina s'ha imaginat amb el nin que li agrada. Jo ja m'he llegit tota la saga i trob personalment, que el primer, el segon i el tercer estan molt bé, que sempre tens això de que no pots aturar de llegir. De fet, vaig tardar dos dies en llegir cada llibre. No obstant, el quart no em va agradar gens, perquè era..com dir-ho? massa irreal, encara que n'Edward és un vampir, jo crec que els altres llibres eren versemblants, i el quart llibre (Amanecer) em va decepcionar.
    Antes, eren les meves amigues que deien coses sobre la novel·la i ara, soc jo la que sempre parla sobre la saga. Esper que se me'n vagi prest aquest "enamorament", perquè ma mare està bastant cansada de que li parli tot el temps sobre Robert Pattinson (actor que protagonitza la pel·lícula)i amb raó. Finalment, vull concloure dient: Visca crepuscle..i el Barça!

    ResponElimina
  9. l'últim comentari es el meu: Andrea Llompart Pons, 3er F

    ResponElimina
  10. Aquesta novel·la versemblant,ha estat sens dubte de les millors històries que he llegit en català.
    Mai, crec en tota la història de la llengua catalana, s'havia aconseguit unir amor amb llegenda, d'una manera tan apropiadament natural.
    Gràcies a les paraules i a la forma tan detallada de redactar de l'autora, he aconseguit endinsar-me entre les línies de les pàgines i sentir ben d'aprop les emocions que experimentaven els personatges.
    Crec que d'alguna manera ha sabut crear i expressar en paraules les experiències que tothom ha tengut alguna vegada, timidesa, por, ràbia, amor, però que s'han tornat més fortes i intenses pel contexte en el que es trobaven.
    Ha estat per a mi una nova i original forma de juntar la realitat amb la ficció, d'una manera realment divina.
    Mai havia llegit cap història semblant a n'aquesta que m'arribàs tan i tan fons, fins al punt d'acabar-me el llibre en dos dies, i tenir l'objectiu de saber com acaba tota l'història d'amor entre l'Isabella Swan i l'Edward Cullen.
    Més que res crec que a totes les nines en especial ens ha agradat especialment perquè hem aconseguit sentir l'home honrat i realment enamorat i lleal que normalment i avui en dia no es troba per en lloc,així que ens em imaginat a nosaltres mateixes en el paper de la Bella, en canvi als nois, s'hi l'han llegit crec que els haurà emocionat massa creure que eren tan caballerosos i sobrenaturalment tan bells i forts com l'Edward, pensant que les noies de l'institut les anaven darrere.
    En resum, aquest llibre m'ha ensenyat bastant i m'ha deixat molt impresionada, ja que en la forma de pensar i de ser, crec que m'identifico gaire amb la mentalitat de la protagonista, Bella.
    Antònia Garau Cañellas 3rF

    ResponElimina
  11. A mi personalmente mai m’ha agradat llegir, i menys històries subrealistes. Però en aquest cas ha estat una exepció.
    És una de les millors novel.les que he llegit mai.
    Mescla el subrealisme de l’existència de vampirs amb un amor tan real i pur…és impressionant.
    La veritat és que he vist la pel.licula dues vegades al cinema; però el llibre m’ha agradat més,explica més els detalls.
    És un llibre que et permet adinssar-te dins ell; de forma que et pots ficar en el personatge desitjat (i supòs que en el cas de totes les nines és el de Bella); tot i això als nens tampoc els deixa indiferents ja que qui no voldria ser com l’Edward?
    A més mescla la història dels vampirs, les llegendes, la història d’amor de Bella i de l’Edward , l’acció i el misteri.
    També és important destacar que és un llibre per a totes les edats ,però sobretot juvenil i molts d’adolacents o joves s’han sentit identificats amb aquesta història.
    El meu objectiu és llegirme els altres llibres ja que hem té intrigada; també esper a les pròximes pel.lícules.
    Recoman-ho a tothom aquest llibre; perque encara que paresqui molt llarg i difícil de llegir és un llibre que no pots parar fins saber el final, així que el llegeixes molt raidamente.
    Animeu-vos!

    NEUS LAFUENTE CAPÓ 3rF

    ResponElimina
  12. Margarita Bruno Company11 de maig del 2009, a les 16:40

    Aquesta novel•la de amor es sens dubte una de les millors novel•les que he llegit.
    No es que ami me agradi llegir molt i si vos o he de dir la veritat quan vaig veure el llibre amb 490 pagines vaig pensar quin !
    però no genteta perquè aquest llibre xerra del vertader amor i del que faria una persona per amor sense dubte Edward Cullen i Isabella Swan son un gran exemple d’un amor romàntic i fins i tot amb una vida amb perill la de Bella si no fos per Edward...
    Aquest dos joves viuen el vertader amor amb un gran inconvenient el de l’al•lot es un vampir..però això no dura a terme la seva ruptura perquè en aquest llibre de moment això no passarà!
    Encara que hagués vist la pel•lícula amb castellà aquest llibre amb català ha deixat dit que es molt millor el llibre amb tots els detalls fitxats i així creure amb aquest amor,misteri i sobretot una humana i un vampir amb una relació amorosa!
    Ha estat un llibre molt bo de llegir i sobretot molt entretingut amb una cosa que no em sol passar i es que quan comences a llegir no pots aturar es com diu el llibre "eres mi marca de heroïna" però sense dubte es un gran llibre i per a tots els públics tant un nena de 12 anys que li apassioni llegir com una nen de 15 com un adult de 40 com un padrí de 70 tan se val l’edat perquè el segur es que disfrutareu amb aquesta meravella de llibre!

    Endavant comença-ho a llegir que val la pena!

    Margarita Bruno Company 3rF

    ResponElimina
  13. La novel·la crepuscle, de l’autora Stephenie Meyer, és un historia, basada en la perfecció física dels gèlids, més coneguts com vampirs. La Bella, és una noia que es muda de Phoenix, on el temps és assolellat a Forks, un poblet del comptat de Washington, on tot és verd tot l’any, i pràcticament cada dia plou. En arribar a l’institut, no li fa precisament falta donar-se a conèixer, tothom la coneix, i saben que el seu pare és el cap de policia Swan. Amb gran facilitat, i sense buscar-s’ho, fa molts amics, el Mike, la Jessica... però, especialment, el seu company de Biologia, l’Edward Cullen, que resulta ser un vampir; i aquí, es la imperfecta perfecció de l’historia, hi ha una perfecció tan extrema, tot encaixa d’una manera tan brutal, que arriba a fastigar; a més si s’hi suma el fet que no m’agraden les històries de vampirs i monstres; ni llegir les típiques de pel·lícula americana, la qualificaria bastant malament. Cert és, que dins la línia que està feta, perfecció extrema; amor desesperat; desenganys; misteri; i final feliç, està bastant bé, a més, jo diria, que està ben escrita, per que més enllà del tema, l’història, el tipus, és molt fàcil seguir-ne el fil, i difícil perdre el punt. Un altre factor en negatiu, que diu ben poc de l’equip de traductors, és que a partir de la pàgina dos-cents, podem trobar bastants errors de traducció, frases senceres; que no s’entenen, com si estiguessin literalment traduïdes de l’anglès.
    Amb tot, si hagués d’avaluar l’història, ho faria per parts, és a dir; el tema, i l’historia; just just, arriben al quatre, el fil de l’història; tenen un nou, i la traducció be, un cinquet pelat, o sigui, que si juntem totes les notes i en fem la mitja ens surt un sis, particularment, i si hagués de llegir-me’l per lliure altre cop, possiblement, no ho faria.

    ResponElimina
  14. Aquest llibre personalment ha estat un dels millors que he llegit, ja que cada vegada era més interesant el fet de dir va s'ultim capitol però després t'enganxes i vols seguir llegint,això fa que te pasis hores llegint.
    La veritat esque la història de na Bella i n'Edward es molt bonica ja que ella exposa la seva vida per estar amb ell, ja que com diu el llibre cad moment que ella passa amb ell, ell la pot matar.
    És un llibre molt fàcil de llegir pot semblar a simple vista que és molt llarg, però no és així. També una de les vistuds que té aquest llibre és que es apte per a totes les edats nins de les nostres edats i persones mayor.
    És un llibre de fantasia sobre vampirs, leyendes històriques...
    El fet de veure la pelicula abans no va fer que el llibre fos repetitiu ja que en llibre es narren coses que en la pelicula no han sortit.
    I ara començare a llegir els altres llibres de la coleccióo perquè segurament que m'agradara tant com aquest primer.
    Recoman aquest llibre a tothom.

    Susana Bardolet Pettersson.

    ResponElimina
  15. Després de veure la pel•lícula no em feia especialment gens de ganes llegir el llibre, sobretot perquè és bastant llarg. Però una vegada el vaix començar va ser comuna mena de petita adicció que provocava intriga per els fets que anaven ocorrent i després m'adonava que no eren exactament les mateixes que les de la pe•lícula.
    Dins el llibre me va agradar bastant la història que passa entre na Bella i l'Edgward.
    Una noia que va a un petit poble a viure una temporada amb el seu pare i allà coneix els seus nous amics actuals i el seu amor, un noi una mica extrany d'una família de vampirs.
    Quasi tots els Cullen la protegeixen de tots els mals possibles fins i tot la Rosalie però té un poc d'enveja de la Bella.
    La temporada en el poble na Bella va anar a un nou institut un li va costar adaptar-se sobretot a les clases de educació física.
    A l'Edward li costava estar a prop seva ja que quasi no tenia forces per no llançar-se a sobre de na Bella i beurer-li la sang.
    Més tard na Bella va descobrir el secret de l'Edward i ell va confiar amb ella i li contà tot sobre els vampirs però la història no acava aquí, al poble hi havia uns altres vampirs que varen intentar ferir a na Bella però amb la força de tots els Cullen es va evitar.
    Finalment n'Edward i na Bella són parella i van al ball.
    És una història d'amor extranya però meravellosa que a qualsevol li agradaria viure.

    PD_ Esper poder llegir a l'estiu els tres llibres de la col•lecció que queden!

    Rebeca Blasco Escandell
    3r F

    ResponElimina
  16. A mi, personalment, m'ha encantat el llibre. Trob que l'autora ha estat capaç d'expressar i mesclar les llegendes, prèviament conegudes com a inversemblants, amb una realitat i un amor perfecte d'una manera realment espectacular. M'agradaria remarcar la paraula "espectacular" perquè trob que l'autora ha fet que les llegendes típiques de vampirs fossin conegudes d'una manera bastant real.
    Pens que l'amor entre Edward Cullen i l' Isabella Swan ha fet que m'endinsàs més en el llibre, ja que he imaginat, supòs que com moltes de les al·lotes que han llegit aquest llibre, que era l'Isabella Swan, la noia protagonista que aconsegueix l'amor d'Edward Cullen. Tal vegada, en la meva opinió, aconsegueix aquest amor d'una manera massa arriscada, però sense dubte un amor perfecte: l'al·lot lleial que mai et farà mal.
    En resum, pens que és un llibre realment bo. Tal vegada, hagués estat millor sinó hagués vist la pel·lícula perquè, supòs, que m'hagués imaginat els personatges i els espais d'una manera bastant diferent, però tampoc ha estat un impediment.
    Recoman, doncs, aquest llibre a tothom, especialment als adol·lescents, que els faci ganes tenir un poc d'intriga i viure la història realment amorosa d'Isabella Swan lligada amb les històries vampirògenes d'Edward Cullen.

    Ariadna Marcé 3F

    ResponElimina
  17. Hannah Varas Wadstrom,3F

    Quan vaig veure el llibre,el primer que vaig pensar va ser,aixo es molt llarg no el vull gegir i bla bla i bla..
    Pero com me el varen deixar,pues vaig començar a llegir-lo al principi vaig dir '' que rollo'' pero despres me va agradar un poquet mes i mes i axi fins i tot que me vaig
    enganxar i despres de l'escol.la me possava a llegir i quan vaig terminar de gegir-ho volia mes i ara m'estic gegint el segon.
    Be,en conclussio,que m'ha agradat molt i que el final es lo menys esperat.
    El recoman,es molt bo.

    ResponElimina
  18. Tot això que dieu de Crepuscle és veritat. Jo ja m'he llegit tota la saga per lo menys unes quatre vegades cada llibre i me'ls vull llegir una altra vegada. Quan vaig llegir Crepuscle per primera vegada, jo no tenia ni idea de què anava, només el vaig començar a llegir perquè tenia curiositat ja que hi havia una nena a la meva classe que el llegia sense parar. Jo tampoc havia vist la pel·lícula i no tenia ni idea de que Crepucle era una saga. Al principi, el vaig trobar una mica desinteressant, però a mesura que avançava el llibre em vaig enganxar i el vaig acabar molt ràpid. El següent que vaig llegir va ser A trenc d'Alba, després Eclipsi i després Lluna Nova. Sí, mai no els he llegit en ordre, però m'encanta la història i m'he proposat agafar els quatre llibres de la biblioteca i llegir-los ordenadament. Bé, recomano la saga Crepuscle a tothom perquè és una història preciosa!

    Aline, 3r ESO, Catalunya

    ResponElimina